Unboxing #26

Zdravím knihomolové!
 
Vítám vás u dalšího unboxingu a jak to tak vypadá, dnes to bude i závěrečný unboxing tohoto roku. A pomalu jako každý balíček, tak i tento je z nakladatelství Omega a ukrývá v sobě jednu novinku, která určitě zaujme každého, kdo jen slyšel jméno Diana Gabaldon. Ti pozorní, kteří její nové knížky poctivě sledují, tak určitě vědí, jakou knížku zde dnes mám. Ovšem pokud nevíte a zajímá vás to, tak se určitě pojďte podívat dál. :)
  


Nejdříve trochu nakoukneme…
 
 
…a tady ji máme!
 

Tím novým přírůstkem je tedy knížka od Diany Gabaldon, Dávám ti své tělo - Jak píšu milostné scény. Možná pro vás může být lehce zarážející, že jsem si o knihu napsala i přesto, že nečtu sérii Cizinka, ale pouze sleduji seriál. Ovšem to, že nečtu Cizinku, neznamená, že nečtu jiné její knihy. Dost jsem totiž propadla sérii o Lordu Johnovi a tak mě zajímá, zda se v této knize vyjádří i ke scénám v těchto knih. Také mě však zajímá autorčin postup ke psaní takovýchto scén, a pokud tato kniha bude dobře napsaná, tak by se určitě mohla hodit jako inspirace budoucímu spisovateli, který se ve své knize chystá i na nějaké sexuální scény…
 
Anotace: Většina lidí se mýlí v tom, že si pod pojmem sexuální scéna představuje čistý sex, tedy jen pouhou výměnu tělesných tekutin. Jenže dobrá sexuální scéna spočívá ve výměně emocí, ne tělesných tekutin. Znamená to tedy, že taková dobrá scéna může zahrnovat celou řadu emocí. Zuřivostí nebo smutkem a radostí počínaje, něhou či překvapením konče.
Samotná sexuální touha není emoce, ale pouhá jednorozměrná hormonální reakce. Tudíž pokud se v sexuální scéně zmiňujeme o sexuální touze, ať už ji popisujeme co nejobšírněji, je to pořád, jako kdybychom dokola popisovali vzor tapety v ložnici. Taková tapeta stojí za to, abychom jí věnovali letmý pohled, ale v podstatě je nudná.
Jak tedy vyjádřit výměnu emocí? Dialogem, popisem nebo akcí? Vše záleží na nás. Platí však, že nejpůsobivějším a nejsilnějším nástrojem při psaní, který autor vůbec má, je právě dialog. To, co lidé říkají, odhaluje podstatu jejich charakteru.
Diana Gabaldon v této knize srozumitelně a jednoduše ukazuje, jak má taková milostná scéna vypadat.
 
 
Poslední unboxing a zrovna takováto kniha. To se docela povedlo. :) Jsem opravdu zvědavá, jak autorka tyto scény píše a jak si poradila v této knize s vysvětlením. Zároveň se však velmi těším na dalších pár slov od Diany, která mě svým psaní opravdu baví. Tak snad mě tato kniha nezklame a bude stejně poutavá, jako autorčiny klasické příběhy…
 
Četli jste o této knize? Znáte ji? Máte rádi knihy Diany Gabaldon? Chystáte se na tohoto částečného průvodce jejím psaním? Kterou knihu od této autorky máte nejraději?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

 

Komentáře

  1. Musím se přiznat, že Cizince budu muset dát další šanci, na poprvé mě nějak nezaujala. Ale je ji všude plno, tak budu muset. Každopádně tohle vypadá rozhodně zajímavě, protože se sem tam snažím napsat i něco jiného než článek na blog. Vážně děkuji za tip a ke knízce gratuluji. Zrovna nedávno jsem koukala na nějaké knížky, věnující se radám pro pisálky a tohle by rozhodně mohlo být nápomocné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec za co děkovat. Já doufám, že ti případně bude k nějaké inspiraci a pomůže ti při psaní. Zatím ale opravdu netuším zda to tak opravdu bude a jestli kniha bude ku pomoci k vlastní tvorbě někomu dalšímu. To budu s jistotou vědět až po přečtení. :) Zatím ti přeji hodně štěstí ve psaní a hledání dobré inspirace. :))

      Vymazat
  2. Taky jsem to zvažovala. Ale myslím, že tuto knihu od Diany vynechám přece jen to není čtení jako takové...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, klasické čtení to opravdu není. Ale prozatím můžu napsat, že je kniha dobře provedená a navíc jsou v ní jednoduché ilustrace, které text krásně oživí. :)

      Vymazat
    2. Jo jo, ilustrace. :)) Ale nic pikantního v tom nehledej. :)

      Vymazat
  3. Tahle kniha vypadá vážně zajímavě, protože Gabaldon milostné scény psát vážně umí :D Ale nakonec ji asi vynechám, přece jen dávám přednost příběhům :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty milostné scény vážně umí. To už z těch všech ukázek musím uznat. :)) Je ale zajímavé sledovat, jak takovéto scény vznikají a jak se k nim podle autorky nejlépe dopracovat. Dost mě tím baví. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...