Unboxing #25

Zdravím knihomolové!
 
Dnes vás vítám u unboxingu jedné nové a pro mě zároveň velmi očekávané knížky z nakladatelství Omega. V poslední době to zde na blogu nejspíše vypadá tak, že vám nedám ani chvíli klidu a stále vás zahlcuji novými články či recenzemi. Ale doufám, že vám to zas tolik nevadí. Do Vánoc a především pak k novému roku, toho bude ještě celkem dost, tak snad mě omluvíte a všechny články si užijete. :) Nyní však pojďme zpět k balíčku…
 


Ze zavřeného balíčku opravdu nic nejde poznat, takže pojďme nahlédnout dovnitř…
 
 
Ó, ta vypadá krásně… :)


Maskované město, druhý díl ze série Neviditelná knihovna od Genevieve Cogman, je už u mě. Nemůžu se dočkat na pokračování tohoto napínavého dobrodružství z prostředí magické knihovny, které mě absolutně pohltilo. Ano, hodně lidí tvrdilo, že je toho v prvním díle hodně, ale mě všechny ty fantasy věci nesmírně zaujaly, takže se na toto pokračování opravdu těším…
 
Anotace: Život agentky a Knihovnice Irene, toho času působící v jedné z alternativních verzí viktoriánského Londýna, začíná být jednotvárný. Sbírá pro tajemnou Knihovnu významná beletristická díla a hezky zapadla do místní společnosti. Ale když je její učedník Kai, drak královského původu, unesen fae, její pečlivě vymyšlený život v utajení se začíná hroutit.
Kaiův únos by mohl vyvolat konflikt mezi silami chaosu a řádu, který by zasáhl všechny světy a dimenze. A lidstvo by se mohlo octnout uprostřed křížové palby. Aby tomu zabránila, bude se Irene muset spojit s místním vůdcem fae a vydat se hluboko do světů chaosu, do verze Benátek plné temné magie, prapodivných náhod a neustálých oslav Karnevalu. Tam bude muset svého přítele zachránit dřív, než se z něj stane první oběť katastrofické války.
Ale vyznat se v bouřlivé krajině politiky fae vyžaduje více než Ireninu akademickou moudrost a mrštný jazyk. Aby zabránila Armagedonu, bude možná muset obětovat vše, co je jí drahé…
 
 
Tak a teď si jen potřebuji najít volný čas, abych u čtení této pecky nebyla ničím rušena. :) Už se těším, až si zalezu k oknu s teplou dekou a pořádným hrnkem masaly, to bude krásně trávený čas. Teď mi už jen zbývá doufat, že i v ten okamžik budu mít tak krásný výhled jako právě teď. Mám totiž pocit, že někdo na nebi právě protrhl peřiny… :)
 
Znáte sérii Neviditelná knihovna? Četli jste první díl? Pokud ano, jak se vám líbil? A chystáte se na toto pokračování?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

 

Komentáře

  1. Taky na ni čekám, tak snad pošta nezklame a dorazí mi brzo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať ji máš co nejdříve u sebe. :) A přeji hezké čtení. ;)

      Vymazat
  2. Ať se ti pokračování líbí! :) Jsem zvědavá, jaké bude. Jak říkáš... já patřím do skupinky lidí, na které tam toho všeho bylo zkrátka moc, takže si raději počkám na první recenze, a až pak se do knížky kdyžtak pustím. Každopádně, ať se ti pokračování líbí minimálně tolik, jako se ti líbil první díl! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Zatím musím říct, že jsem celkem zmatená. Musím se totiž přiznat, že si první díl už moc nevybavuji, takže v tom mám teď celkem hokej. Ale snad se to ustálí a bude to stejně tak dobré jako první díl. :)

      Vymazat
  3. A já ty unboxingy stejně můžu! :D Knížka je krásná. Nečetla jsem tedy ani předchozí díl, ale eviduji tuto sérii a jednou bych si ji ráda přečetla. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme s unboxingem úplně stejné. Já je mám také ráda. :)) Pokud čteš ráda různé knihy s fantasy "příšerkami" a k tomu ještě s všemožnými paralelní světy, které spojuje jedna bájná a tajemná knihovna, tak nad knížkou rozhodně neváhej dlouho. :)

      Vymazat
  4. Tahle série má moc krásné obálky... :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...