Unboxing #16

Zdravím knihomolové!

Po delší době tu pro vás mám další unboxing a jak už to tak bývá, tak i tentokrát je s knížkou z Omegy. Omega tento měsíc přišla s další neskutečnou dávkou recenzních konkurzů na jejich nové knížky, se kterými nás opravdu hutně zásobuje. No a já jsem si některé z nich zkrátka nemohla nechat ujít. Očekávám hned dva balíčky, ale zatím tu pro vás mám jen jeden, který mi dnes donesla pošta. Sama nevím, která knížka to bude, a jsem opravdu hodně zvědavá. Těším se však na obě a doufám, že to bude příjemné a dojemné čtení, jak jedné tak druhé knihy.


Nebudu to ale už déle prodlužovat a jdeme se podívat, která knížka to bude…


Menší náhled, ze kterého ani já nepoznám, jaká knížka mi to přišla, poněvadž obě mají mít stejnou barvu. Tentokrát ani mě to pootevření moc nepomohlo. Jediné co jde s určitostí říct je, že se jedná o modrou knížku… :)


A je to tady! Další knížka od Diany Gabaldon, která je tak známá svou sérii Cizinka. Tentokrát Omega vydala její knížku Lord John a důvěrná záležitost, která má mít svou vlastní sérii. Příběh ovšem není až tak vzdálený od Cizinky, jelikož i Lord John se v samotné knize objevil. I tato kniha se tedy odehrává v minulosti a to přesně v roce 1757. Styl psaní Diany jsem si velmi oblíbila i v tak krátké knize, jako jsou Panicové, tak doufám, že mě touto novou knihou nezklame. Ale zatím můžu říct, že to vypadá slibně…

Anotace: Píše se rok 1757. Je jasné červnové ráno a Lord John Gray právě v bouřlivém stavu vychází z londýnského klubu Biftek. Náš John Gray, šlechtic a vysoce postavený důstojník v armádě Jeho Veličenstva, byl právě svědkem něčeho šokujícího. Jeho snaha vyhnout se skandálu spojeným s touto událostí, která by mohla zničit jeho rodinu, je však přebita něčím ještě důležitějším. Je pověřen, aby vyšetřil brutální vraždu svého druha z armády, jenž byl možná zrádce.
Nucen sledovat dvě vyšetřování zároveň, octne se major Grey v pavučině intrik a zrad, které se dotýkají všech vrstev anglické společnosti – a ohrožují vše, co je mu drahé. Lord John sleduje mlhavé stopy zmizelého pěšáka a ženy v zeleném sametu, jež mohou mít klíč ke všemu - a nebo také ne...


Tato knížka už u nás byla dříve vydaná nakladatelstvím Plejáda, ale tentokrát vychází v krásném kabátku v dokonale modré barvě. Na knížku jsem zvědavá a těším se na celý příběh, který má být s detektivní zápletkou, které jsem si v poslední době opravdu oblíbila. Navíc se jedná o historický román, co víc si přát?

Znáte tuto knížku? Četli jste ji? Víte, že se jedná o druhé vydání? Pokud jste ji četli, líbila se vám? Četli jste některou knihu od Diany Gabaldon? Chystáte se tuto knížku teprve číst? Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Tak tahle krasavice mi dneska přišla taky... těším se, až se k ní dostanu, ale první musím dočíst Hlídače od Omegy (kteří jsou mimochodem fakt super!). ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlídači? Tak to zní dobře, nejspíš se po ní mrknu. Díky za tip a přeji hezké čtení. :)

      Vymazat
  2. Moc pěkný kousek :) Jsem zvědavá co na něj řekneš :) Po zklamání v podobě Paniců jsem si tuto knihu nechtěla hned kupovat a počkám na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Panicové byli pro mnohé zklamáním, takže tě chápu... Každopádně tato knížka nemá pouhých 90 stran, ale zase to není taková bychle jako knihy Cizinky. :) Zatím je však dobrá a hezky se čte, ale jsem jen na straně 40, takže to nemůžu moc posoudit. Ale rozhodně to vypadá na zajímavý kousek. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...