Když jste označeni jako VADNÍ, neznamená to, že jste VADNÍ pro celý svět!

Vadná

Autor: Cecelie Ahern

Série: Vadná 1.

Originální název: Flawed

Počet stran: 336

Vydavatelství: Omega

Oficiální anotace: Celestine North má skvělý život. Je vzorná dcera i sestra, spolužáci i učitelé o ní mají jen dobré mínění a ona sama randí s okouzlujícím Artem Crevanem.
Ale pak se Celestine dostane do situace, ve které musí udělat zásadní rozhodnutí. Poruší pravidla a nyní čelí důsledkům svého rozhodnutí. Mohla by být obviněna, odsouzena a označena jako VADNÁ.
Ve svém dechberoucím debutu pro dospívající čtenáře líčí autorka několika bestsellerů společnost, pro kterou je na prvním místě dokonalost ve všech směrech a jakýkoli nedostatek či VADA jsou potrestány. A v této společnosti musí mladá dívka udělat rozhodnutí, které jí může stát vše...


"Můj život se točí kolem definic, logiky, černé a bílé."
- Celestine

Být dokonalý, na tom jediném záleží, pokud chcete žít život, ve kterém vás budou ostatní respektovat. A přesně taková je Celestine Westová. Je dokonalá.

Celestine má perfektní život. Ve škole má ty nejlepší známky, které může mít. Lepšího přítele si ani neumí představit a na její rodině také nemůžete najít jedinou chybičku. Celestine má nakročeno k tomu, aby byl její život přesně takový, jaký si ho vysnila…

Ovšem stačí jedno špatné rozhodnutí a Celestinin život může nabrat úplně chaotický směr. Hrozí ji, že bude označená jako vadná. Jenže jaké je to dobré rozhodnutí, které vás neoznačí jako vadné?

Když jsem se dozvěděla o vydání této knihy od Cecelie Ahern, bylo to pro mě asi to největší překvapení minulého roku. Teď po přečtení, je pro mě zatím tím nejmilejším překvapením roku 2017. Jednu knihu od této autorky jsem už četla, sice je tomu více než rok, ale i tak si ji stále velmi dobře pamatuji. A jelikož znám i její ostatní romány, bylo pro mě velké překvapení, že se vrhla do psaní knihy určené pro dospívající čtenáře.

Pro tentokrát začnu s tím, co se mi na knize až tolik nelíbilo. Dá se říct, že to byla pouze jedna věc, ale i ta mě do sté stany celkem dost vytáčela. Kniha Vadná mi totiž od samého začátku až moc připomínala sérii Nevítaní od Sophie Jordan. To se naštěstí po té sté straně změnilo, ale stále mě to nutilo k porovnávání děje.

Jak už jsem tedy psala, kniha mi velmi připomínala sérii Nevítaní, a proto pro mě byl ze začátku problém se do této knihy začíst. Však poté, co jsem se oprostila od všeho, nešlo se od knihy odtrnout. I když se tentokrát autorka rozhodla psát jiný žánr než obvykle, opravdu se jí to podařilo a nebylo znát, že je to její první kniha v tomto stylu. Navíc do knihy vložila i něco cenného, a to snahu otevřít světu oči. V knize se totiž ukrývá příběh, který je jako život samotný. Je plný nástrah a lidí, kteří jsou pro své dobro schopni udělat cokoliv. Ale je také ještě o jedné věci. Nikdo není dokonalý.

Tato knížka se tedy opravdu povedla. Mám ráda knihy, které člověku něco dají a nejsou to rovnou knihy motivační, ale knihy s hezkým příběhem a tím je právě knížka Vadná. Doufám, že se brzy od Omegy dočkáme i pokračování k této skvělé sérii. Už jste o knize slyšeli? Chystáte se ji číst?

A teď už hodnocení!

    82%


Mé velké díky patří knihám Omega za poskytnutí výtisku pro tuto recenzi.

Pokud o tuto knihu máte zájem, můžete si ji pořídit přímo u nakladatelství Omega.


A také si knihu můžete pořídit v knihkupectví Knihy Dobrovský.




Komentáře

Oblíbené články...