Buďte Nespoutaní, nehledě na to, co vám říkají vaše geny...

Nespoutaní

Autor: Sophie Jordan

Série: Nevítaní 2.

Originální název: Unleashed

Počet stran: 320

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Davy se rozpadl svět, když zjistila, že je HTS pozitivní - že její DNA obsahuje vraždící gen. Přišla o svého kluka, rodinu, a hlavně o budoucnost. Posledních pár měsíců se snažila přesvědčit, že ji její geny nemůžou definovat, a slíbila si, že se nijak nezmění, ale pak došlo k nejhoršímu. Zabila muže. Nyní je na útěku a musí se rozhodnout, jaký povede život - jestli se nechá ovlivnit společností, která ji považuje za nevítanou, anebo půjde za svým srdcem a bude bojovat za život na svobodě. Davy už ale nikomu nevěří, a když potká Cadena, vůdce hnutí odporu, nedokáže už věřit ani sama sobě, natož svým pocitům...


"Určují Davyin život její geny, anebo má právo se sama rozhodnout, kým se stane?"

Davy, Sean, Gil a Sabine se povedlo utéct z Rajské hory. Malý karavan je prozatím jejich útočištěm před cestou, která je zanedlouho čeká. V brzké době plánují překročit hranice do Mexika, kde můžou žít volněji než v USA. Před cestou však musejí vše dopodrobna naplánovat. Každý má tedy svůj úkol. Zjišťují, kdy mají stráže obhlídku, kudy vede nejkratší cesta a tak podobně. Hlavně tak, aby je nikdo nechytil. Žijí si celkem pohodlně i přes to, že mají omezené množství potravin a málo prostoru sami pro sebe.

Ovšem Davy a její pocity jsou zcela rozporuplné. Z jedné strany je zničena z útoku z Rajské hory. Tam totiž měla šanci, že by jí bylo odstraněno H z jejího krku. Jenže neměla jinou možnost. Donutili ji, aby zabila člověka. Muže, který měl také HTS, ale stále to byla žijící bytost. Člověk, který jí po smrti, stále pronásleduje. A to hlavně v noci. Od té doby co utekli, nemůže Davy pořádně spát. Navíc má na očích neustálý důvod toho, proč zabila. Seana, svého přítele. Aby Sean mohl žít, musela Davy zmáčknout spoušť.

"Jeden mrtvý už mě straší.
Teď mě bude strašit i jeden živý."
- Davy

Plány ovšem nevychází vždy podle představ. A tak se Davy musí na chvíli od ostatních odloučit. Sama se pak dostane až do tajného ukrytu hnutí odporu. Když už má pocit, že její situace a city nemůžou být ještě více zmatené, objeví se Caden. Jeden z vůdců hnutí odporu, kam se Davy dostala. Po střetu s ním, se nedokáže ve svých pocitech vyznat už vůbec. Alespoň prozatím. Jenž kdy se konečně dokáže postavit svým pocitům čelem? Srovná se někdy s tím, že má HTS? Uslyší v sobě ještě někdy hudbu?

"Sleduju ho a divím se svým pocitům.
Nutí mě věřit, že to zvládnu. Že HTS neznamená konec."
- Davy

Daleko více akce a překvapení. Tak to se ukrývá v knížce Nespoutaní. V druhém a zároveň posledním díle série Nevítaní se člověk sice více rozčiluje s hlavní hrdinkou Davy, ale za to se pak rozplývá na tím, jak se vše dotahuje krásně do konce. Nejen, že se v této knížce čtenář více seznámí i s ostatními postavami, ale hlavně je zde dobrý pohled "pod pokličku" hnutí odporu.

Hezký a celkem poutavý příběh, který je doplněn různými korespondencemi mezi Zacem a Tori nebo například mezi prezidentem USA a velitelem hnutí odporu. Za mě tedy knihu opravdu doporučuji. Poslední dobou už mě podobné knížky neoslovují, ale tahle se Sophii opravdu povedla. Takže palec nahoru!

A teď už hodnocení!


Komentáře

Oblíbené články...